maanantai 11. tammikuuta 2016

Ihonhoitovinkki: tehokas kuorinta-aine kotikonstein

Huijuijui, taas on kuukausi vierähtänyt ilman, että olen edes tajunnut sitä. Täällä kuitenkin ollaan taas ja tällä kertaa haluaisin jakaa vastikään toimivaksi havaitsemani ihonhoitovinkin.

Tarvitset:

Sokeria
Hunajaa (mieluiten juoksevaa)
Oliiviöljyä
Sitruunamehua

Kaikkihan lähti siitä, kun tutkailin, miten saisin tasoitettua ihoni sävyä ja mahdollisesti myös häivytettyä pisamiani. Pisamissa kun on se jännä juttu, että kaikki kyllä tuntuvat tykkäävän niistä jonkun toisen kasvoissa, mutta omassa naamataulussa ne eivät juuri nosta innostusta. Sama juttu täällä. Omat pisamani ovat levittäytyneet lähinnä kasvojen sivuille, vaikka itse haluaisin niitä korkeintaan nenälle. Ne ovat tummia eivätkä talvellakaan häivy näkyvistä. Sitten on vielä ihoni taipumus punoittaa, mikä tekee lärvistäni pisamiin yhdistettynä toisinaan hyvinkin epätasaisen värisen.

Sitruunan sisältämän sitruunahapon pitäisi auttaa häivyttämään arpia ja vaalentamaan ihon sävyä. Sillä on myös antiseptisiä vaikutuksia. Hunaja puolestaan kirkastaa ja kosteuttaa. Näistä lähdin liikkeelle. Oliiviöljy olisi myös ollut ideaali lisä, mutta sitä ei valitettavasti löytynyt, joten lorautin hunajan ja sitruunan kaveriksi tilkan rypsiölyä.

Itse tein sörsselin pieneen muovirasiaan ja aloitin sokerista. Sanoisin, että sitä tuli n. ½ desiä. Sitten lisäsin n. ruokalusikallisen hunajaa ja öljyä ja päälle vielä loraus sitruunamehua (n. 1-2 teelusikallista). Sekoitus ja se on siinä! Koostumuksen pitäisi olla paksuhkoa ja itse jouduin lisäämään lopuksi vielä vähän lisää sokeria saavuttaakseni sopivan tönkön koostumuksen.

Pikku vinkkinä huomautettakoon tässä vaiheessa, että tämän mömmön kanssa kannattaa todella varoa silmänympärysihoa. Sokeri ei ole ihan se kaikkein hellävaraisin kuorinta-aine ja koska se raapi poskiakin melkein kipeästi, en halua ajatellakaan, miltä se tuntuisi silmien ympärillä. Sitruuna on myös aine, jota en halua välttämättä lähellekään silmiäni, joten...

Kuorinnan jälkeen käytin kasvovettä punoittavaa ihoa rauhoittamaan. Luonnollisesti kosteusvoide kuuluu myös asialliseen jälkihoitoon! Lopputulos on takuuvarmasti silkinsileä ja persikkainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti